8 Temmuz 2016 Cuma

Çok ihmal ettik:((


Ama ihmalimiz sen değilsin minik kuzum, blogun. Fırsat yaratıp ne baban ne ben bişeyler karalayamadık. 

14 ayın bitti 3 gün önce. Cümleler kuruyorsun bir süredir. Bir de çok tatlı söylediğin kelimelerin var. Misal; abakı(ayakkabı); ma-ni(mavi)... Uzun süredir yürüyorsun, koşmada, koltuk tırmanmada ustalaştın bir hayli. Hala günde en az 3 sefer emiyorsun. Seni düşmeyesin diye tutmaya çalışmamıza bile tahammülün yok, ufacık bir isteğin yerine gelmediğinde göz yaşın olmadan bağırma-ağlama karışımı tepkiye bağlıyorsun. Balonları tam şişiremiyoruz çünkü içine parmaklarını sokarak tutuyorsun balonu, bu nedenle de genellikle çok kısa sürüyor balonun ömrü. Patlama sesinden de hiç etkilenmiyorsun, ondan bile korkmadın. İstediğin şeyi yaptırmak için veya istediğini yaptığımız zaman çok sempatik diş göstererek sırıtışın var. Hareketlisin, zaman zaman huysuzsun, tahammülsüzsün, çok sempatik ve güleçsin özetle. 

Aklıma geldi şu an, yazayım hemen: Ramazan bayramında Samsun'daydık, pamuk nineyi, cici anneyi ziyarete gittik. Yaramazlıklarında hudut tanımayıp içinde yeni ısıtılmış yemek dolu tabağı, masaya parmak ucunda uzanarak tek prmak hamlesi ile al aşağı ettin. Yanma tehliken nedeniyle babaannen çok telaş etti ve bu yüzden bana, ablana, pamuk ninene ve dedene bir pay çıkarıp hepimizi sıradan payladı:) 

Samsundayken Atakum'un ilerisinde Ondokuzmayısa varmadan köyün sahil kısmına gittik. İlk başta çekindin Karadeniz'in dalgasından, sonra iki elimi de tuta tuta biraz biraz kıyıda durdun ayağına dalga hafiften dokunurken, biraz sonra çok değil birkaç dakika elimi tutarak daha da ileri gitmek istedin. Yürüdük, yürürken ellerimi bırakıp gitmeye kalktın. Böyle korkusuz davranıyorsun işte. 

Hala ağzına bi'şeyler sokuveriyorsun kaçak kaçak. Samsun'da deniz kıyısına gittik, kum yuttun, deniz kabuğu yemeğe kalktın, taze antep fıstığına benzer yosunumsu bi'şeyi kemirdin. Ondan önce evde, bahçede; toprak, çakıl taşı, karınca, uğur böceği yeme girişimlerinle bolca karşılaştık. Uğur böceğinin tadını sevmeyip yüzünü buruşturup titreme hareketi yaparak ağzından çıkarıp bana verdin. Her şeyi ağzına atmasan ne kadar da mutlu olacağız aslında😁

Şimdilik bu kadar zırtapozum...