29 Kasım 2015 Pazar

TE..ZE..


Aniden gidiverdin hayatımıza Mavi... Hiç hesapta yoktun, şaşırttın önce hepimizi... Hemen ardından bir de kuzenin girdi hayatımıza ve hayat hiç bir zaman eskisi gibi olmadı. :)

42 hafta seni bekledikten sonra artık annenin karnından konuşarak çıkacağına ve direk okula başlayacağına kanaat etmiştik:)) Ama öyle olmadı :)) Güzel bir bahar günü sabah erkenden hastaneye gitti annenler. Nina'n ve ben de geldik sonra. Annen çok güçlü bir kadın... İleride daha iyi anlayacaksın. Normal doğumla doğurdu ablanı da seni de. Çok da güzel çocuk yapıyor onu da söylemeden edemem ;)) Annenin karnında fazla kalmana karşın sen her zamanki aceleciliğinle Onur amcanın tahmininden daha çabuk geldin. 5 mayıs 2015 tarihinde, akşam saat 5'i 10 geçe, sen doğum odasında ben kapının önünde ağlıyordum. O anı kelimelerle anlatamam Teyzecim. Bir mucize gibi... Öyle güzel bir heyecan ve mutluluktu ki! Sonra yanına girdik. Çok güzel bir bebektin.. Hala öylesin ama o gün bir başka güzeldin..:)) Kokun, tenin, dudakların... Her yerin ayrı güzeldi :)

Sen doğduktan 49 gün sonra kuzenin doğdu. Veee 29 veya 30 haziranda ben senin süt annen oldum:) Sonra da annen Adnan Efe'nin süt annesi oldu:) Size bu yüzden Ramazan ve Şaban diyoruz:)) Süt kardeşler;)

İznim boyunca anneannen, deden ve ben senle Adnan Efe'ye birlikte baktık. Çok yorucu ama o kadar da güzel bir 6 ay geçirdim Teyzecim. Her gün bambaşka şeyler öğrendiniz, öğrettiniz bana.. Sen çok akıllı bir bebektin, herşeyi erkenden yaptın. Erkenden emekledin, ayağa kalktın, sıraladın, dans ettin,konuştun.. O yüzden geçen hafta daha 6,5 aylıkken ne dediğini baştan anlayamadım, emin olamadım, sonra kocaman bi mutlulukla doldu kalbim.. Yüzüme bakıp gülümseyerek 
"TE..ZE" dedin:))

Teyzesinin gülü, süt kuzum, mavilim... İyi ki doğdun... İyi ki hayatımıza girdin... Ömrün uzun olsun... Hep mutlu, huzurlu, sağlıklı ol inşallah... 


Seni çok seven teyzen-süt annen:))

Seda Yılmaz

28 Kasım 2015 Cumartesi

Altı Ay Bitti...

Neredeyse yedi bitecek bu satırları yazdığımda. Ne kadar sistematik bir baba. Aferin Mustafa. :)

Dört buçuk ayında emekledin Mavi, altı aylıkken ise koltuklara tutunup ayağa kalktın. Çok ihtiyaç duyarsan yana doğru bir iki bebek adımı atıyorsun tutunarak. Durmak bilmeden kalkmak istiyorsun. Ellerin kolların hiç durmuyor. Bu ne hareketlilik kuzum?

Bizleri tanıdın artık. Özellikle anneni herkesten rahatlıkla ayırdığını söyleyebilirim çünkü acıktığında gözün kimseyi görmüyor ondan başka.

Birkaç kelime söyleyebildiğini tarihe not düşelim: "anne", "annanne", "dede", "baba", bir tür "gel", galiba "tezze"...

Altıncı ayında ilk dişlerini de çıkardın. Ablanın tersine alttan geldi ilk diş, hemen arkasından da komşusu bitiverdi ağzının içinde. Ablan alt iki süt dişini kalıcılarla takas ederken sen sütleri sipariş ettin. İki dişsiz ihtiyar, dolaşıyorsunuz evin içinde...

Ek gıdaya geçtin, ne geçiş hem de. Bıraksak bizi yiyeceksin. Beşinci ayında meyveleri filenin gerisinden somuruyordun. Şimdi ise sütten kesilmiş peynir, haşlanmış yumurtanın sarısı, ev ekmeğinin için, yaşamsal sıvı su... Afiyet olsun toraman kız.