13 Temmuz 2015 Pazartesi

Olan Biten...

Olan biten şu:

Mavi dünyaya geldi. 42. haftasının ilk günü, 5 mayıs 2015 - saat 17:10'da, suni sancının tetiklemesiyle, normal doğum yoluyla, Fatma ebe ve Onur hoca eliyle, Koru Hastanesi'nin ferah odalarında...



Nazife, müthiş kadınım. Ufacık tefecik görünen ama dağlar gibi güçlü kadınım. Nereden buluyor bu enerjiyi, bu özü? Kendimden çok ona güvenmem bundan belki de, "Nazo halleder" diyor ve bu lafa öyle çok itibar ediyorum ki.

Mavi dünyaya geldiğinde kimseye benzetemedik. Zamanla gözleri kapalıyken Nazife'ye açık ve merakla etrafına bakınırken Selahattin dedesine benzediğine hükmettim. Ne derece doğru olduğunu zaman gösterecek.

Şu an bu cümleleri yazdığım esnada kendisi karşımdaki beşiğinde yatıyor. Annesi şimdi odaya girdi. Bütün gün ve akşam koşturdu: Avukatlık mesleğini yerine getirdi, insanları bir yerden bir yere taşıdı, temizlik yaptı, yemek hazırlanmasına yardım etti, bulaşıklarla boğuştu, Duru ile ilgilendi, Mavi'yi defalarca kez emzirdi, oyaladı, sıvazladı, saatlerce ilgilendi bebeğiyle. Ben ne zaman onun gözlerinin içine baktımsa her defasında gülümsedi, güzel sözler söyledi bana.

İnsan bu temponun altından nasıl kalkabilir? Bu enerji nereden gelir? Allah'ım gücünü kuvvetini her daim yerinde kılsın.

Mavi'nin iki ayı doldu. Bu zaman zarfında günden güne gelişti, kilo aldı. Fiziki değişiklikleri rahatça gözlemlenebilirken ruh dünyasına dair ipuçları yakalayabiliyoruz. Bizi gözleriyle takip ediyor. Annesinin memesine dair duygusal bir bağ kurdu. Karnı toksa ve başkaca bir sıkıntısı yoksa gülmekten çekinmiyor. İlk defa bilinçli güldüğünü düşündüğümüz anlardan birisi, belki de ilk defa güldüğü oyuncak şuydu:




İlk günler sakin geçerken ilerleyen günlerde beslenme temposunun artmasıyla gaz sancıları şiddetlenmeye başladı. Bağırsaklarının tembel olduğunu söylemişti doktor. Kaka yapma sıklığı düşük. Bunun haricinde tıbbi bir sıkıntısı yok. Ha, bir de biraz şehlaymış! Hadi oradan diyorum o doktora! 

Şu an Mavi hanım gözleriye bizi takip ediyor, gülümsüyor, bazı sesler çıkarıyor, yakaladığında parmaklarını kuvvetlice emiyor... 

Bir de çok güzel kokuyor. Mis!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder